MERSİN / SİLİFKE - Veysel Balcı İlkokulu

Okulun Tarihçesi

TARİHÇE

Sayağzı İlkokulu, köylü arasındaki bir iddialaşma sonucu eğitim öğretime 1960 yılında köy kahvesinde başlanmış olup, daha sonra köylü kendi gayretiyle şu an ek bina olarak kullanılan binayı 6 derslik olarak yapmışlardır. Daha sonra bu binanın yetersiz kalması üzerine devlet tarafından 3 derslikli prefabrik bir bina eklenmiş ve eğitim 2000 yılına kadar iki binada devam etmiştir.

1997 yılında taşımalı ilköğretim uygulaması başlamış ve Bükdeğirmeni, Ekşiler, Şıhlar, Seyranlık, Seyranlık Işıkoluğu, Malır, Gedikpınarı, Çamlıbel ve Demircili Köyü İlkokulları öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılmış bu okulların öğrencileri okulumuza taşımalı olarak gelmeye başlamışlardır.2000 yılında şuanda kullanılmakta olan binanın temeli atılmış ve 2001-2002 eğitim öğretim yılında okul yeni binasında başlamıştır. Okulumuzun adı Mersin valiliğinin 04.11.2008 tarih ve 675 sayılı yazılarıyla Veysel Balcı İlköğretim okulu olarak değiştirilmiştir

Veli profiline bakıldığında öğrencilerimizin çoğunluğu kırsal kesimden gelmektedir. Okulumuz taşıma merkezi bir okul olmakla birlikte 9 ayrı bölgeden öğrenciler okulumuza taşınmaktadır.

Veysel Balcı Ortaokulu, Veysel Balcı İlkokulu´na tahsisli olarak eğitim-öğretim yapmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür,  1 Müdür Yardımcısı, 16 Öğretmen, 1 Memur ve 1 sürekli işçi  ve 1 İşkur personeli çalışmaktadır. 11 şubesi bulunan okulumuzun öğrenci mevcudu ise 137´ dir.

Okulumuz bünyesinde 1 yemekhane, 1 mutfak ve 1hizmetli odası bulunmaktadır.

Yayın: 08.10.2013 - Güncelleme: 30.01.2020 11:59 - Görüntülenme: 1595